Jordärtskockssås

5 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 150 g jordärtskocka
  • 1 schalottenlök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • olivolja
  • mjölk till servering

Gör så här

  1. Skala och hacka jordärtskocka och lök, jordärtskockan grovt.
  2. Fräs jordärtskocka och lök i lite olivolja, slå på resten av ingredienserna och koka tills jordärtskockan är sönderkokt. Mixa i kannmixer och sila genom finmaskig sil ner i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Vid
  3. Servering koka och skumma såsen med liten stavmixer, tillsätt ev lite mjölk.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...