Krispiga tofunuggets med sötsur sås

POPULÄRT
koket.se
Krispiga tofunuggets med sötsur sås
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Krispiga tofunuggets med sötsur sås

18 ingredienser

Riktigt krispig och god tofu som serveras i salladsblad med hemgjord sötsur sås, ris och avokado.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Sötsur sås

  • 2 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • matolja, lite
  • 1 chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök, pressad eller finhackad
  • 3 msk ljus vinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk majsstärkelse, utrört i vatten

Tofu nuggets

  • 200 g fast tofu
  • 1 dl polenta
  • 1 msk cayennepeppar
  • 1 msk salt
  • rapsolja

Tillbehör

  • kokt ris
  • isbergssallad
  • gurka, i bitar
  • avokado, i tärningar
  • 1 kruka gräslök, hackad

Gör så här

Sötsur sås

  1. Hacka chili och vitlök mycket smått, stek i lite olja utan att de tar färg. Blanda ned resten av ingredienserna till såsen i stekpannan och koka på svag värme i 5 minuter.

Krispig tofu

  1. Tärna tofun i större bitar och klappa torra med en handduk eller papper.
  2. Blanda polenta med cayennepeppar och salt. Panera tofun i polentan och stek den sedan på hög värme i rapsolja tills den får fin färg på alla sidor.

Servering

  1. Servera nuggetsen med kokt ris som du lägger i isbergssalladen och toppar med gurka, avokado, hackad gräslök och den sötsura såsen.