Krispig torsk med sesammajonnäs

koket.se
Krispig torsk med sesammajonnäs
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Krispig torsk med sesammajonnäs

21 ingredienser

30 m

Pankopanerad torsk som serveras med snabbstekt pak choi och hemslagen majonnäs.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g torskfilé
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg, uppvispade
  • 3 dl pankoströbröd
  • salt
  • 250 g pak choi
  • 1 rödlök
  • 150 g böngroddar
  • 100 g sockerärtor
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk honung, flytande
  • neutral rapsolja, till stekning

Sesammajonnäs

  • 1 äggula
  • 2,5 dl neutral rapsolja
  • 0,5 msk ingefära, riven
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Börja med majonnäsen. I en smal bunke, lägg i äggula, risvinäger, rapsolja och sesamolja. Ställ en
  2. stavmixer i botten på bunken och vispa på högsta hastighet till det hela blir en krämig majonnäs. Smaka av med soja och ingefära. Tillsätt sesamfrön och ställ åt sidan.
  3. Salta fisken försiktigt. Panera den genom att först vända den i mjöl, sen i de uppvispade äggen och
  4. till sist i panko. Låt vila medan grönsakerna förbereds.
  5. Skär pak choi i munsstora bitar och rödlöken i klyftor. Skiva sockerärtorna tunt på längden. Blanda
  6. ihop 3 msk soja, 2 msk risvinäger, 1 riven vitlöksklyfta och flytande honung till en dressing. Hetta
  7. sedan upp en stor stekpanna till rykande. Häll på lite rapsolja och stek lök och pak choi på hög
  8. värme i ca 1 minut. Dra av värmen, lägg i böngroddar och de strimlade sockerärtorna. Häll på
  9. dressingen och vänd runt.
  10. I en annan stekpanna, stek den panerade fisken i generöst med rapsolja till gyllene och frasig
  11. runtom. Servera genast med de varma grönsakerna och sesammajonnäsen.