Krispig pizza med parmaskinka, parmesan och rucola

koket.se
Mutti Krispig pizza med parmaskinka, parmesan och rucola
Foto: Köket.se

Krispig pizza med parmaskinka, parmesan och rucola

10 ingredienser

En tunn och krispig pizza kräver en mer koncentrerad pizzasås för att få ett krispigt slutresultat - då passar Mutti Passata perfekt. Toppa pizzan med mozzarella, parma, parmesan och rucola. Mums!

Mutti Passata
Mutti Passata produkt 2022

Mutti Passata

Söt och sammetslen Passata. Rätter lagade med Muttis passerade tomater faller hela familjen i smaken!

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner pizzor

Pizzadeg

  • 12 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 300 g dinkelmjöl

Topping

  • Mutti Passata
  • 150 g riven mozzarella
  • olivolja
  • 50 g parmaskinka
  • 25 g parmesanost
  • 0,5 dl rucolasallad

Gör så här

Pizzadeg

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten.
  2. Tillsätt mjöl, olja och en nypa salt och arbeta ihop till en slät och elastisk deg. Låt degen jäsa i minst 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen tunt och lägg den på plåt med bakplåtspapper.
  4. Bred på Mutti Passata, ringla över lite olivolja och strö riven mozzarella över pizzan.
  5. Grädda pizzabottnen i ca 20-30 minuter.
  6. Toppa pizzan med parmaskinka, parmesanflarn och rucola.
TIPS!
Fler tips från Mutti!
Mutti Napolitansk pizza med prosciutto och mozzarella

Fler tips från Mutti!

Här hittar du fler tips och goda tomatrecept från Mutti!

Läs mer