Krämig vegetarisk gryta med quorn och dijonsenap

Krämig vegetarisk gryta med quorn och dijonsenap
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Krämig vegetarisk gryta med quorn och dijonsenap

17 ingredienser

30 min

En gryta med mycket smak av det jag gillar bäst - dragon, soltorkade tomater och dijonsenap. /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 1 kg potatis (gärna rödskalig)
  • olivolja
  • salt
  • 600 g quornbitar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 2 msk rapsolja, att steka i
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk torkad dragon
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 msk dijonsenap
  • 8 soltorkade tomater, klippta i bitar

Till servering

  • salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva potatisen i 0,5 cm skivor. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Salta potatisen. Ringla över olivolja. Baka i ca 25 minuter.
  3. Salta och peppra quorn. Stek quorn i rapsolja. Hacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i stekpannan med quorn på medelvärme i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt quorn, vinäger, crème fraiche, dragon, fond, senap och soltorkade tomater. Rör om så allt blandas väl. Låt puttra 5 minuter.
  5. Servera med potatisen och gärna en sallad.