Krämig svamppasta med soltorkade tomater

Krämig svamppasta med soltorkade tomater

16 ingredienser

30 min

En krämig pasta med dijonsenap, rosmarin, soltorkade tomater, citron och grönkål. Smakrikt och riktigt, riktigt gott.

Ta fram det bästa med Grey Poupon
Grey Poupon produktbild NY2021

Ta fram det bästa med Grey Poupon

En tidlös trotjänare från Dijon som har en given plats i alla finsmakares kök.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 200 g champinjoner (eller skogschampinjoner)
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g soltorkade tomater
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl köttbuljong
  • 1,5 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 msk Kikkoman Less Salt
  • 1 citron, rivet skal
  • TABASCO® Original pepparsås
  • 100 g grönkål (eller svartkål)
  • salt
  • peppar
  • olivolja, till stekning
  • 4 port pasta (gärna spaghetti)

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med saltat vatten.
  2. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Dela svampen i kvartar. Strimla de soltorkade tomaterna.
  3. Värm en gryta eller en större stekpanna med olja och fräs löken mjuk. Tillsätt svampen och stek i några minuter. Lägg i tomaterna och krydda med rosmarin.
  4. Häll i grädde, buljong, senap, soja, citronskal och några droppar TABASCO® Original pepparsås. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Riv bort stammen från kålen och dela kålen i mindre bitar.
  6. Koka pastan efter anvisningen på förpackningen.
  7. Låt kålen koka med pastan när det återstår 2 minuter.
  8. Häll av pastan och kålen i ett durkslag. Vänd pastan och kålen i såsen strax före servering.
  9. Servera med nyriven parmesan.
TIPS!
Fler tips!
Zucchinifritters med krämig fetaoströra

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Grey Poupon hittar du här!

Läs mer