I samarbete med Kockens

Krämig rotfruktssoppa

3 röster
30 m
4
Kockens Krämig rotfruktssoppa
Foto: Jönsson Bilder

Krämig och värmande soppa på potatis, palsternacka och morötter. Lättlagad vardagsmiddag som dessutom är snäll mot plånboken.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 6 medelstora potatisar
  • 2 mindre palsternackor
  • 3 medelstora morötter
  • smör och olja, till stekning
  • salt
  • Kockens vitpeppar malen
  • 1-2 tsk Kockens persillade
  • 1 tsk Kockens vitlökspeppar
  • 1 kruka persilja, hackad
  • ca 1 l grönsaksbuljong (av tärning eller fond)
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Skala lök, potatis och rotfrukter. Hacka lök och skär resten i mindre bitar.
  2. Fräs alltsammans i en stor panna, krydda med salt och peppar. Tillsätt så pass mycket buljong att grönsakerna blir täckta. Strö över kryddor. Låt sjuda samman under lock tills grönsakerna mjuknat.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt crème fraiche och späd med buljong till önskad konsistens. Smaka av om eventuellt mer kryddor behöver tillsättas. Garnera med morotsstrimlor och hackad persilja.
26 september 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept