Krämig pasta med soltorkade tomater

Krämig pasta med soltorkade tomater
Foto: Granaloro

Krämig pasta med soltorkade tomater

11 ingredienser

20 m

En krämig pasta sitter aldrig fel. Här har du Italien på en tallrik med soltorkade tomater, ruccola, pinjenötter och Granarolo Quattrocento. Fantastiskt gott i sin enkelhet.

läs mer
Granarolo Mascarpone

Granarolo Mascarpone

En len, mjuk italiensk färskost som kan ersätta crème fraîche i dina pastarätter och vispad grädde i dina desserter.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400-500 g linguine
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 30 g rucolasallad
  • 4 dl Granarolo Mascarpone
  • 1 dl pastavatten
  • 1,5-2 msk grönsaksfond (eller kycklingfond)
  • 8-10 soltorkade tomater i olja
  • 50 g pinjenötter
  • Granarolo Quattrocento, hyvlad
  • 0,5 citron, rivet skal
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka upp pastavattnet, salta ordentligt. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök. Bryn schalottenlöken i olivolja så den blir mjuk och glansig. Tillsätt vitlök och rucolasallad, fräs ihop. Tillsätt Granarolo Mascarpone, pastavatten och fond. Koka upp och låt reducera till en krämig sås.
  3. Finstrimla de soltorkade tomaterna och vänd ned i såsen.
  4. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills gyllene på medelhög värme. Häll av pastan när den är klar och blanda med såsen.
  5. Servera pastan på fyra tallrikar, toppa med rucolasallad, hyvlad Granarolo Quattrocento och rostade pinjenötter.

Granarolo Mascarpone är en vinnare i både smak och konsistent. /Catarina König

TIPS!
läs mer
Mini-bruschetta med Quattrocentokräm

Snabba middagstips från Catarina König

Få fler snabba, enkla rätter som ger vardagen lite guldkant

Läs mer

läs mer
Klassisk pasta bolognese

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer