Krämig oxfilépasta

koket.se
Krämig oxfilépasta
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Krämig oxfilépasta

18 ingredienser

30 min

Oemotståndligt krämig oxfilépasta! En perfekt rätt att svänga ihop till helgmiddag - lyxigt, enkelt och klart på nolltid!

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g tagliatelle (eller pennepasta)
  • 300 g oxfilé, lövbiff (välj fritt efter smak) (eller entrecoté)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 1 dl persilja, finhackad (kan bytas ut mot basilika)
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning

Till servering

  • parmesanost
  • crema di balsamico
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Hacka lök och champinjoner. Skär köttet i strimlor.
  2. Hetta upp matfett i en rymlig stekpanna (stek köttet i omgångar om du har en liten stekpanna, köttet ska stekas, inte kokas).
  3. Bryn köttet under omrörning tills det fått färg.
  4. I samma stekpanna som du har stekt köttet lägger du mer matfett och steker löken och champinjonerna tills de mjuknar och får färg. Finhacka vitlök och lägg i stekpannan, stek lite till.
  5. Vänd i mjöl och bryn allt lite hastigt. Häll i grädde, mjölk, soja, dijonsenap, salt och peppar.
  6. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min. Smaka av såsen och krydda eventuellt med mer senap, salt, peppar eller soja.
  7. Häll i köttet och persiljan, rör om och låt putta i 5 min. Blanda ned pastan i såsen, riven över parmesanost och toppa med ruccola och balsamico.