Krämig one pot-kycklinggryta

Frebaco Krämig one pot-kycklinggryta
Foto: Köket.se

Krämig one pot-kycklinggryta

11 ingredienser

35 min

En enkel kycklingcurry som sköter sig själv i grytan. Smidigt och underbart gott!

Svenskt Kornris
Frebaco Kvarn svenskt kornris

Svenskt Kornris

Frebaco Kvarn Svenskt Kornris är gjort på 100% närodlad svensk korn.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilifrukt
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 msk curry
  • 5 dl kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 3 dl Frebaco Kvarn Svenskt Kornris

Till servering

  • färsk bladpersilja (alt. färsk koriander)

Gör så här

  1. Hacka gul lök och vitlök fint. Strimla röd paprika och chili.
  2. Stek kycklingen i olja i en gryta tills den fått fin färg. Sänk värmen och tillsätt lök, chili och curry. Häll i kokosmjölk, vatten och smula ned buljongtärningen. Låt koka upp. Häll i kornriset och låt sjuda under lock i ca 25 minuter tills kornriset är klart. Rör om då och då så att det inte bränner fast i botten.
  3. Rör ner paprikastrimlorna när grytan är nästan klar. Späd med mer vatten om det behövs. Toppa med bladpersilja alternativt färsk koriander.
TIPS!
Fler tips!
Frebaco Vegetarisk indisk gryta med halloumi

Fler tips!

Goda recept till vardag och helg från Frebaco Kvarn.

Läs mer