Krämig morotssoppa med korianderpesto

Krämig morotssoppa med korianderpesto

10 ingredienser

25 min

Den krämiga soppan har en subtil smak av ingefära och apelsin, och toppas med syrlig yoghurt och kryddig pesto. Vackert, enkelt och gott!

Svegro Örtpesto Koriander

Örtpesto Koriander

I det här receptet använder vi Örtpesto Koriander. God - som om du gjort den själv!

Ingredienser

portioner
  • 500 g morot
  • 1 bit färsk ingefära, ca 15 g
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olja
  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond, eller 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 0,5 apelsin

Till servering

  • 1 dl matyoghurt, t.ex. turkisk
  • 4 msk Svegro Örtpesto Koriander

Gör så här

  1. Skala morötterna och skär i slantar. Skala och riv ingefärsbiten.
  2. Skala lök och vitlök, finhacka och fräs mjuk tillsammans med ingefäran i oljan i en kastrull.
  3. Lägg i morötterna och häll på vattnet och fonden eller buljongtärningarna. Låt småkoka tills morotsbitarna är helt mjuka.
  4. Mixa soppan helt slät. Pressa i saften från apelsinen och smaka av med peppar och eventuellt en nypa salt.
  5. Häll upp soppan i skålar och toppa med yoghurt och pesto.