Krämig kycklingstroganoff med svamp

54 röster
30 m
4
Frebaco Krämig kycklingstroganoff med svamp
Foto: Köket.se

Frebaco Kvarn Svenskt Havreris är gjort på 100% närodlad svensk havre.

Frebaco Svenskt Havreris produkt
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Kycklingstroganoff

  • 150 g champinjoner (eller annan svamp)
  • 600 g kycklinglårfilé, i strimlor
  • 1 gul lök
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • 0,5 kruka färsk persilja

Servering

  • 4 port Frebaco Kvarn Svenskt Havreris

Gör så här

  1. Skölj och skär svampen i kvartar. Strimla kycklingen och skala och hacka löken.
  2. Stek först svampen i torr panna så den vattnas ur, tillsätt då smör och stek tills svampen de fått en fin yta. Ta bort svampen ur pannan och ställ åt sidan så länge.
  3. Koka under tiden Svenskt Havreris enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Lägg över kycklingfilébitarna i pannan och bryn kycklingen tillsammans med lite smör och eller olja. Tillsätt löken och stek ytterligare någon minut tills kycklingen fått lite färg och löken mjuknat.
  5. Tillsätt sedan svampen och tomatpuré. Låt rostas i pannan i någon minut.
  6. Tillsätt sist dijonsenap, buljongtärning och matlagningsgrädde. Låt koka tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt, peppar och persilja.
24 februari 2020