Krämig kycklingsoppa, serveras med små frikadeller och örtsallad

Krämig kycklingsoppa, serveras med små frikadeller och örtsallad
Foto: TV4

Krämig kycklingsoppa, serveras med små frikadeller och örtsallad

Av: Albin - Skara

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

35 m

Soppa på kycklingbuljong serveras med kycklingfrikadeller och örtsallad.

Dryck

  • Kolsyrat vatten med fläderkaraktär och citron
  • Citronerat vatten

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Frikadeller

  • ca 400 g färska kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 1,5 msk japansk wasabi- och sesamkrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl kycklingbuljong (används sedan till soppan)

Örtsallad

  • 2 dl plockade örter ex bladpersilja, dill, timjan
  • 1 msk sesamolja
  • 1 krm chiliflakes

Krämig soppa

  • 2 dl crème fraîche (eller smetana)
  • 1 krm chiliflakes
  • natural umami

Gör så här

Frikadeller

  1. Skär kycklingen i stora tärningar och lägg i en matberedare. Tillsätt ägg och kryddor och mixa till en grov färs i ca 10 sekunder.
  2. Forma färsen till små bullar och koka dem i ca 5 min i kycklingbuljongen. Spara denna buljong till kycklingsoppan.

Örtsallad

  1. Plocka av bladen från stjälkarna och lägg i en skål. När soppan sedan är klar garnerar du med örtsalladen, ringlar lite olja på dem och strör över chiliflakes.

Krämig soppa

  1. Koka upp buljongen från det du har kvar från frikadellerna och blanda ner crème fraiche. Smaka av med natural umami. Vispa soppan skummig med en mjölkskummare. Lägg 4-5 kycklingfrikadeller i varje skål, häll på den heta soppan, dekorera med örtsallad och strö över lite chiliflakes.