Krämig kycklingsallad med äpple

Krämig kyckllingsallad med äpple
Foto: Köket.se

Krämig kycklingsallad med äpple

11 ingredienser

30 min

Gör en krämigt god kycklingsallad med äpple, selleri och hasselnötter. Lika god som lunch i vårsolen eller som en del av buffén.

Ljusgårda svensk sallad
Ljusgårda produkt VIT bakgrund

Ljusgårda svensk sallad

Sallad som du kan äta med gott samvete - året om! En klimatsmart sallad som är odlad inomhus,  utan bekämpningsmedel.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Ljusgårda En svensk sallad
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 msk koncentrerad kycklingfond
  • 4 dl vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 ask krasse
  • 2 röda äpplen
  • 100 g stjälkselleri
  • 100 g hasselnötter
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Koka upp vattnet tillsammans med kycklingfonden. Koka kycklingen i buljongen, under lock, i ca 10 minuter eller tills den är helt tillagad.
  2. Strimla köttet i mindre bitar och blanda sedan ihop med crème fraiche och och klippt krasse.
  3. Skölj äpplena och sellerin och skär i små bitar.
  4. Hacka nötterna.
  5. Blanda ihop alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
TIPS!
Fler tips!
Ljusgårda headerbild

Fler tips!

Här hittar du fler tips och härliga recept med Ljusgårda sallad!

Läs mer