I samarbete med Podravka

Krämig kycklinggratäng med pasta och ajvarsås

45 m
4
Krämig kycklinggratäng med pasta och ajvarsås
Foto: köket.se
45 m
4

Du behöver

  • 250 g pasta
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2,5 dl grädde
  • 1,5 dl Podravka Ajvar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk färska örter, hackade
  • vegeta
  • salt och peppar
  • 1 dl parmesan, riven

Gör så här

  1. Koka pastan, men något underkokt så den får gå klart i ugnen sedan.
  2. Strimla kycklingen, skiva löken och dela tomaterna på mitten.
  3. Häll av nästan allt pastavatten, men lämna ca 2 dl i botten på kastrullen. Häll över grädde, ajvar, lägg ner löken, kycklingen och tomaterna. Pressa ner en vitlöksklyfta och krydda med örter, Vegeta, salt och peppar. Blanda om och häll sedan över i en ugnsform.
  4. Riv över parmesanosten och gratinera i ugnen i 30-35 minuter.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Podravka

Visa alla recept från Podravka