Krämig kycklinggratäng med blomkål, dragon och fetaost

Clomans Krämig kycklinggratäng med blomkål, dragon och fetaost
Foto: Eva Hildén

Krämig kycklinggratäng med blomkål, dragon och fetaost

15 ingredienser

40 min

Gillar du kycklinggratäng? Och bearnaisesås? Då måste du testa den här gratängen som smakar bea! Lättlagad och magiskt god.

läs mer
Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa med Colman’s

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 200 g blomkål
  • 1 msk inlagd dragon
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk colman's senapspulver
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 msk Kikkoman Tamari glutenfri sojasås
  • 150 g fetaost
  • smör, till stekning
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Bryn kycklingen i 1 msk smör och 1 msk olja i en stekpanna tills den har fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa ytterligare någon minut. Lägg över allt i en ugnssäker form. Ansa och dela/bryt blomkålen i mindre buketter. Lägg i formen.
  4. Vispa ihop grädde, crème fraiche, dragonblad i vinäger, senapspulver, fond och soja. Häll i formen. Smula över fetaosten. Sätt in i mitten av ugnen och gratinera ca 20 minuter.
  5. Servera gärna kycklinggratängen med grynmix, ris, pasta och/eller en grönsallad.
  6. Tips! I stället för dragonblad i vinäger går det bra att blanda 1 msk torkad dragon med 2 tsk vitvinsvinäger och låta dra några minuter.
TIPS!
läs mer
Colmans Hemgjord senap

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Colman’s hittar du här!

Läs mer