Krämig fläskfilépasta med paprika

38 röster
45 m
4

Tagliatelle med fläskfilé och paprika i en krämig pastasås. Kryddigt och gott!

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 schalottenlökar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • olivolja, till stekning
  • 1 nypa finsmulad peperoncino (chili)
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • 1 msk färsk rosmarin, finhackad
  • 2 dl mellan- eller vispgrädde
  • 1 citron, rivet skal
  • persilja, finhackad
  • salt och svartpeppar

Servering

  • 400 g tagliatelle

Gör så här

  1. Putsa köttet fritt från hinnor och skär det i bitar. Hacka löken.
  2. Skölj och ansa paprikorna. Skär dem i halvor, ta bort stjälk, kärnor och de vita delarna inne i paprikan. Lägg halvorna i kokande vatten i ca 20 minuter. Dra av eller skrapa av det mesta av skinnet och skär dem sedan i strimlor, ca 2 cm breda.
  3. Värm upp olivolja i en stekpanna på ganska hög värme och bryn köttet med peperoncinon tills det fått en fin stekyta. Strö över timjan, rosmarin, salta, peppra och stek alltsammans i ytterligare ett par minuter. Lägg över köttet på ett fat.
  4. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller gryta. Lägg i lökhack och fräs det mjukt utan att det tar färg. Tillsätt köttet och paprikan, häll i grädden, blanda och låt grädden koka ihop, ca 5-10 minuter. Strö i citronzest och persilja. Låt alltsammans puttra i ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Under tiden som övriga ingredienser tillreds, koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. Lägg i pastan och koka den ”al dente” enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag. Blanda pastan med köttsåsen.
24 september 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept