I samarbete med TABASCO®

Krämig fisksoppa med het chipotleaioli

0 röster

Du behöver

Fisksoppa:

  • 0,5 purjolök
  • olja till stekning
  • 500 g krossade tomater
  • 0,5 g saffran (1 paket)
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk TABASCO® Original Pepparsås
  • 500 g räkor med skal
  • 1 kruka dill
  • 600 g fiskfilé, i bit och gärna olika sorter
  • 27 g blåmusslor (1 burk)
  • salt
  • peppar

Aioli:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk TABASCO® Chipotle Pepparsås
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ansa, dela och skiva purjolöken. Fräs den sedan i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt krossade tomater, saffran, buljongtärningar, vatten och TABASCO® Original Pepparsås. Koka i ca 15 minuter.
  2. Skala räkorna och hacka dillen.
  3. Lägg ner den tärnade fisken och musslorna i soppan och låt sjuda i 2-3 minuter.
  4. Lägg i räkorna och dillen i fiskgrytan före servering och smaka av med salt och peppar.
  5. Aioli: Skala och riv ner vitlöksklyftan i majonnäsen. Smaksätt med citron, TABASCO® Chipotle Pepparsås och salt.
  6. Servera soppan med aioli.
  7. Välj fisk med omsorg och välj alltid MSC-märkt eller ASC-märkt. Blanda gärna flera olika fisksorter i denna fisksoppa.
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...