Krämig fisksoppa med het chipotleaioli

Krämig fisksoppa med het chipotleaioli

Krämig fisksoppa med het chipotleaioli

1

7 steg att laga

17 ingredienser

En krämig och lyxigt god fisksoppa med räkor och fisk och en aioli med smak av het chipotle.

läs mer
Tabasco Chipotle

Gör en riktigt god aioli med smak av rökig chipotle från TABASCO®. Läs mer här >>

Ingredienser

Fisksoppa:

  • 0,5 purjolök
  • olja till stekning
  • 500 g krossade tomater
  • 0,5 g saffran (1 paket)
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk TABASCO® Original Pepparsås
  • 500 g räkor med skal
  • 1 kruka dill
  • 600 g fiskfilé, i bit och gärna olika sorter
  • 27 g blåmusslor (1 burk)
  • salt
  • peppar

Aioli:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk TABASCO® Chipotle Pepparsås

Gör så här

  1. Ansa, dela och skiva purjolöken. Fräs den sedan i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt krossade tomater, saffran, buljongtärningar, vatten och TABASCO® Original Pepparsås. Koka i ca 15 minuter.
  2. Skala räkorna och hacka dillen.
  3. Lägg ner den tärnade fisken och musslorna i soppan och låt sjuda i 2-3 minuter.
  4. Lägg i räkorna och dillen i fiskgrytan före servering och smaka av med salt och peppar.
  5. Aioli: Skala och riv ner vitlöksklyftan i majonnäsen. Smaksätt med citron, TABASCO® Chipotle Pepparsås och salt.
  6. Servera soppan med aioli.
  7. Välj fisk med omsorg och välj alltid MSC-märkt eller ASC-märkt. Blanda gärna flera olika fisksorter i denna fisksoppa.