Krämig fisksoppa med het chipotleaioli

Krämig fisksoppa med het chipotleaioli

17 ingredienser

30 min

En krämig och lyxigt god fisksoppa med räkor och fisk och en aioli med smak av het chipotle.

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco Chipotle

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Fisksoppa

  • 0,5 purjolök
  • olja (till stekning)
  • 500 g krossade tomater
  • 0,5 g saffran (1 paket)
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 500 g räkor med skal
  • 1 kruka dill
  • 600 g fiskfilé, i bit och gärna olika sorter
  • 27 g blåmusslor (1 burk)
  • salt
  • peppar

Aioli:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk TABASCO® Chipotle pepparsås

Gör så här

  1. Ansa, dela och skiva purjolöken. Fräs den sedan i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt krossade tomater, saffran, buljongtärningar, vatten och TABASCO® Original Pepparsås. Koka i ca 15 minuter.
  2. Skala räkorna och hacka dillen.
  3. Lägg ner den tärnade fisken och musslorna i soppan och låt sjuda i 2-3 minuter.
  4. Lägg i räkorna och dillen i fiskgrytan före servering och smaka av med salt och peppar.
  5. Aioli: Skala och riv ner vitlöksklyftan i majonnäsen. Smaksätt med citron, TABASCO® Chipotle Pepparsås och salt.
  6. Servera soppan med aioli.
  7. Välj fisk med omsorg och välj alltid MSC-märkt eller ASC-märkt. Blanda gärna flera olika fisksorter i denna fisksoppa.