Krämig currykyckling med chili- och limesallad

7 röster
45 min
4
Krämig currykyckling med chili- och limesallad

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Curry Mango.

Curry Mango krydda Santa Maria
45 min
4

Du behöver

Currykyckling

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 purjolök
  • 1 msk matolja
  • 3 msk Santa Maria Indian Mango Curry
  • 0,5 dl kycklingbuljong
  • 2 dl vatten
  • 5 dl grädde
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tomater
  • 1 tsk salt

Chili- och limesallad

  • 1 msk Santa Maria Sambal Oelek
  • 2 msk limejuice
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk matolja
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Currykyckling
    Finhacka lök, vitlök och purjolök och stek i matolja på medelvärme tills löken har mjuknat. Krydda med Mango Curry och stek under omrörning i en minut.
  2. Häll i kycklingbuljong, vatten och grädde och koka upp.
  3. Skär kycklingen i små bitar och lägg i grytan. Låt sjuda i 20-30 minuter.
  4. Tillsätt crème fraiche, rör om och koka upp. Ta grytan från värmen.
  5. Dela tomaterna och ta ur kärnorna. Skär i kuber och lägg i grytan.
  6. Chili- och limesallad
    Blanda sambal oelek, limejuice, socker och matolja och rör till sockret löst sig.
  7. Skala moroten, dela den på längden och skär tunna diagonala skivor. Halvera löken och skär i tunna skivor. Skär gurkan i stavar.
  8. Blanda grönsakerna med dressingen och toppa med färsk hackad koriander.
  9. Servera currykycklingen med salladen och nykokt jasminris.
23 mars 2020