Krämig currykyckling med chili- och limesallad

Krämig currykyckling med chili- och limesallad

19 ingredienser

45 min

En krämig och god kycklinggryta som alla i familjen gillar. Rätten serveras med en krispig chili- & limesallad och jasminris.

Curry Mango krydda Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Curry Mango från Santa Maria.

Ingredienser

portioner

Currykyckling

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 purjolök
  • 1 msk matolja
  • 3 msk Santa Maria Indian Mango Curry
  • 0,5 dl kycklingbuljong
  • 2 dl vatten
  • 5 dl grädde
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tomater
  • 1 tsk salt

Chili- och limesallad

  • 1 msk Santa Maria Sambal Oelek
  • 2 msk limejuice
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk matolja
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

Currykyckling

  1. Finhacka lök, vitlök och purjolök och stek i matolja på medelvärme tills löken har mjuknat. Krydda med Mango Curry och stek under omrörning i en minut.
  2. Häll i kycklingbuljong, vatten och grädde och koka upp.
  3. Skär kycklingen i små bitar och lägg i grytan. Låt sjuda i 20-30 minuter.
  4. Tillsätt crème fraiche, rör om och koka upp. Ta grytan från värmen.
  5. Dela tomaterna och ta ur kärnorna. Skär i kuber och lägg i grytan.

Chili- och limesallad

  1. Blanda sambal oelek, limejuice, socker och matolja och rör till sockret löst sig.
  2. Skala moroten, dela den på längden och skär tunna diagonala skivor. Halvera löken och skär i tunna skivor. Skär gurkan i stavar.
  3. Blanda grönsakerna med dressingen och toppa med färsk hackad koriander.
  4. Servera currykycklingen med salladen och nykokt jasminris.
TIPS!
Kryddtips!
Curry Mango krydda Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration.

Läs mer