Krämig citronpasta med ricotta

Krämig citronpasta med ricotta
Foto: Granaloro

Krämig citronpasta med ricotta

12 ingredienser

20 m

En snabb, lyxig vardagsvego med Ricotta, pasta, spenat och citron som går att svänga ihop på nolltid. En krämig pasta med den godaste Ricotta vi vet.

Granarolo Ricotta
Granarolo Ricotta NY 2023

Granarolo Ricotta

Italiensk färskost med mild smak och fin syra, perfekt istället för grädde i ditt favoritrecept.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 400 g De Cecco Linguine
  • 250 g Granarolo Ricotta
  • 1,5 dl Granarolo Quattrocento, riven
  • 1 citron, zest (och 1/2–1 pressad citron)
  • 200 g babyspenat (färsk)
  • 2 msk smör
  • 1 klyfta vitlök, riven (stor)
  • 1,5-2 dl pastavatten
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • citronskal
  • babyspenat (färsk)
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (snåla inte med saltet).
  2. Blanda ricotta, Quattrocento, citronskal och lite citronsaft i en skål.
  3. Fräs babyspenaten i en stekpanna med smör.
  4. Riv i vitlöken, låt småfräsa en stund och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Häll pastavattnet i ricottakrämen. Rör slät och smaka av. Häll av vattnet från pastan när den är klar.
  6. Blanda ihop pasta med ricottakräm och babyspenat. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och eventuellt mer citronsaft.
  7. Lägg den krämiga pastan på fyra tallrikar, toppa med riven Quattrocento och lite citronskal. Dekorera med färsk babyspenat
  8. Tips! det är supergott att toppa pastan med rostade pinjenötter och parmaskinka.

Här ska ni få ett riktigt bra tips. Byt ut grädden mot Ricotta nästa gång ni lagar pasta. Då får du en fräsch och frisk smak men en precis lika krämig pasta. /Catarina König

TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Pizza bianca med svartkål och mozzarella

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer