Krämig brysselkålsgratäng

Krämig brysselkålsgratäng

8 ingredienser

40 min

Den här krämiga och ostiga brysselkålsgratängen blir snabbt en ny favorit på julbordet!

Grana Padano tipsar!
Grana Padano produkt

Grana Padano tipsar!

Här hittar du fler goda recept och serveringstips från Grana Padano >>

Läs mer

Ingredienser

  • 750 g brysselkål, delad och trimmad
  • 140 g bacon, tärnad
  • 25 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl Grana Padano, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka brysselkålen i saltat vatten i ca 5 minuter.
  3. Stek baconet krispigt i en stekpanna och låt fettet rinna av på hushållspapper på en tallrik.
  4. Värm upp smöret, mjölet och salt och peppar i en liten kastrull. Vispa i grädden och 2 dl av Grana Padano tills såsen tjocknar.
  5. Lägg i brysselkålen i en ugnsfast form. Häll såsen över brysselkålen och toppa sedan med bacon och resten av den rivna osten. Baka i ugnen i 20-25 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
TIPS!
Tips från Grana Padano
Smakrika köttbullar till julbordet

Tips från Grana Padano

Här hittar du fler goda recept till jul och nyår

Läs mer