Krämig biff Stroganoff med svamp

Grey Poupon Krämig biff Stroganoff med svamp
Foto: Eva Hildén

Krämig biff Stroganoff med svamp

14 ingredienser

30 min

När du känner för att lyxa till det i vardagen – laga denna smakrika och lättlagade storganoff med biff, svamp och dijonsenap!

läs mer
Grey Poupon produktbild NY2021

Ta fram det bästa med Grey Poupon

En tidlös trotjänare från Dijon som har en given plats i alla finsmakares kök.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 300 g svamp, efter säsong
  • 300 g lövbiff
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 1-2 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 msk Kikkoman Ekologisk sojasås
  • smör, till stekning
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala, dela och finhacka löken. Ansa och dela eller riv svampen i mindre bitar. Strimla köttet.
  2. Stek lök och svamp i 2 msk smör i en gryta tills löken har mjuknat och all vätska i svampen har kokat in och den har fått lite färg. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver. Låt fräsa ytterligare någon minut under omrörning. Rör ner gräddfil, grädde, fond, dijonsenap och soja. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter under lock.
  3. Gnid in köttet med lite olja. Stek det i omgångar i en torr, het stekpanna tills köttet har fått fin färg. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg över köttet i grytan och sjud ytterligare 1–2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera biff stroganoffen med långkornigt ris, potatispuré, pasta och/eller en grönsallad. Saltgurka eller cornichoner är också gott till!
  6. Tips för en lyxvariant!
    Byt 1 dl gräddfil mot 1 dl torrt, oekat vitt vin eller torr sherry (särskilt gott till svamp!). Tillsätt vin/sherry efter att lök, svamp, tomatpuré och paprikapulver har fräst klart. Låt koka in en liten stund. Följ receptet i övrigt.
TIPS!
läs mer
Grey Poupon Räkpasta med dill och dijonsenap

Fler tips från Grey Poupon!

Fler härliga och smakrika recept hittar du här.

Läs mer