Krämig ”auberginesill” med lime och dill

Krämig ”auberginesill” med lime och dill
Foto: Planti

Krämig ”auberginesill” med lime och dill

7 ingredienser

30 min

Till jul så är ”sill” på aubergine en riktig klassiker för det klimatsmarta julbordet. Här har vi en syrlig variant med smak av lime och dill.

Planti Cooking Fraiche Naturell
Planti fraiche naturell produkt

Planti Cooking Fraiche Naturell

Naturell cooking fraiche med mild syrlig smak och tjock krämig konsistens.

Läs mer

Ingredienser

portioner sats
  • 1 aubergine
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 1 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1 limefrukt, rivet skal och saft
  • 2 msk dill, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala auberginen och dela i mindre bitar. Förväll bitarna i ett par minuter i rikligt saltat vatten. Låt inte sjuda för länge, då blir de mosiga.
  2. Ta upp auberginebitarna och skölj i kallt vatten. Pressa ur så mycket vattnet du kan, utan att mosa sönder auberginen allt för mycket.
  3. Blanda ihop majonnäs, fraiche, rivet limeskal och saft samt finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Planti Rårakor med tångkaviar och gurt

Fler tips från Planti!

Här hittar du fler goda vegorecept från Planti!

Läs mer