• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig ”auberginesill” med lime och dill

Krämig ”auberginesill” med lime och dill

3 steg att laga

7 ingredienser

30 m

Till jul så är ”sill” på aubergine en riktig klassiker för det klimatsmarta julbordet. Här har vi en syrlig variant med smak av lime och dill.

Planti fraiche naturell produkt

Laga mer växtbaserat med Planti

I det här receptet använder vi Fraiche Natural.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 1 aubergine
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 1 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1 limefrukt, rivet skal och saft
  • 2 msk dill, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala auberginen och dela i mindre bitar. Förväll bitarna i ett par minuter i rikligt saltat vatten. Låt inte sjuda för länge, då blir de mosiga.
  2. Ta upp auberginebitarna och skölj i kallt vatten. Pressa ur så mycket vattnet du kan, utan att mosa sönder auberginen allt för mycket.
  3. Blanda ihop majonnäs, fraiche, rivet limeskal och saft samt finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.