Krämig äppelsallad med örtpesto och varmrökt lax

Krämig äppelsallad med örtpesto och varmrökt lax

10 ingredienser

30 min

En lättfixad sallad med få ingredienser men med mycket smak. Krispigt äpple och selleri i krämig pestodressing passar perfekt till den salta laxen, och de mjuka äggen blir pricken över i.

Svegro Örtpesto Grönkål

Örtpesto Grönkål

I det här receptet använder vi Örtpesto Grönkål. God - som om du gjort den själv!

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg
  • 2 röda äpplen
  • 2 selleristjälkar
  • 0,5 citron
  • 1 burk Svegro Örtpesto Grönkål
  • 1 dl gräddfil
  • 100 g babyspenat
  • 1 kruka sallad
  • 250 g varmrökt lax
  • 50 g valnötter

Gör så här

  1. Koka äggen i ca 6 minuter och skölj dem sedan i kallt vatten – de ska få krämig äggula, inte rinnig.
  2. Skär bort kärnhuset på äpplena och tärna dem. Spara gärna en bit att skiva till garnering. Ansa och skölj sellerin, dela den på längden och skiva tunt. Lägg äpple och selleri i en skål och pressa över saft från citronen. Vänd samman allt med gräddfil och pesto.
  3. Skölj och torka spenat och sallat och lägg upp på ett fint fat (sallaten kan rivas i grova bitar). Skeda över äppel- och selleriblandningen. Dela laxen i bitar med händerna och lägg dem ovanpå.
  4. Bryt sönder valnötskärnorna och strö över salladen. Avsluta med ägghalvorna och garnera med äppelskivor.