• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig äppelsallad med örtpesto och varmrökt lax

1 röst
30 min
4
Krämig äppelsallad med örtpesto och varmrökt lax

I det här receptet använder vi Örtpesto Grönkål. God - som om du gjort den själv!

Svegro Örtpesto Grönkål
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 ägg
  • 2 röda äpplen
  • 2 selleristjälkar
  • 0,5 citron
  • 1 burk Svegro Örtpesto Grönkål
  • 1 dl gräddfil
  • 100 g babyspenat
  • 1 kruka sallad
  • 250 g varmrökt lax
  • 50 g valnötter

Gör så här

  1. Koka äggen i ca 6 minuter och skölj dem sedan i kallt vatten – de ska få krämig äggula, inte rinnig.
  2. Skär bort kärnhuset på äpplena och tärna dem. Spara gärna en bit att skiva till garnering. Ansa och skölj sellerin, dela den på längden och skiva tunt. Lägg äpple och selleri i en skål och pressa över saft från citronen. Vänd samman allt med gräddfil och pesto.
  3. Skölj och torka spenat och sallat och lägg upp på ett fint fat (sallaten kan rivas i grova bitar). Skeda över äppel- och selleriblandningen. Dela laxen i bitar med händerna och lägg dem ovanpå.
  4. Bryt sönder valnötskärnorna och strö över salladen. Avsluta med ägghalvorna och garnera med äppelskivor.
14 april 2020