Krämbakat ägg med vilda örter, krispig potatis samt lök- och svampbuljong

0 röster
1 dygn
6

Krämbakat ägg serverat tillsammans med krispig potatis, lök- och svampbuljong samt en olja på vilda örter.

Visa mer
1 dygn
6
6 portioner

Du behöver

Krämbakat ägg

  • 6 ägg

Krispig potatis

  • 100 g potatis
  • 200 g vatten
  • 6 g salt
  • 500 g matolja

Lök- och svampbuljong

  • 300 g champinjoner
  • 100 g lök
  • 500 g vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 svartpepparkorn

Vilda örter

  • 35 g blandade vilda örter

Örtolja

  • 20 g gräslök
  • 20 g purjolöksblast (det gröna)
  • 20 g persilja
  • 40 g matolja
  • 1 g salt

Gör så här

  1. Krämbakat ägg
    Koka äggen ca 1,5 minut. Häll av och kyl ner i isvatten.
  2. Baka äggen i ugn på 65 grader i 1 timme.
  3. Knäck äggen precis före servering och lägg på en tallrik
  4. Krispig potatis
    Skala och riv potatisen fint. Blanda vatten och salt, lägg i potatis. Låt ligga i ca 30 minuter.
  5. Lyft upp på papper och torka torr.
  6. Värm olja i en kastrull till ca 140 grader. Fritera potatisen gyllene.
  7. Lök- och svampbuljong
    Skala och skiva löken.
  8. Skär svampen och blanda med övriga ingredienser. Baka i ugn på 80 grader över natten.
  9. Vilda örter
    Plocka och skölj alla örter. Lägg örterna i is så att de blir krispiga.
  10. Örtolja
    Plocka och skölj alla örter. Värm oljan till 72 grader och mixa med örterna. Sila genom filter och smaka av med salt.
  11. Servera det mjukbakade ägget med krispig potatis, lök- och svampbuljong och örtolja. Garnera med de vilda örterna.
15 juni 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept