Timjan- och citrongniden kyckling med pernod

4

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 0,5 st vitlök
  • 1 st citron
  • 1 st fänkål
  • 1 knippa färsk timjan
  • salt och peppar
  • 1 pkt saffran (0,5-1 g)
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl pernod

Gör så här

  1. Tina kycklingen om den varit fryst. Gnid in kycklingen med 1 pressad vitlöksklyfta. Tvätta citronen och skär i skivor. Skölj och grovhacka fänkålen. Fyll kycklingen med citronskivor, fänkål och timjan. Salta och peppra.
  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Blanda saffran och vatten och häll i formen. Tillaga kycklingen 175° i ca 60 minuter. Stek resterande vitlöksklyftor bredvid kycklingen. Ös kycklingen några gånger under stekningen. Ta ut kycklingen, häll över pernod och tänd på. OBS! Stäng av fläkten.
Kommentera receptet

Fler goda recept