Kycklingtagine med katrinplommon och mandel

0 röster
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 förp saffran (0,5-1 g)
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 piri-piri
  • 5 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 1 påse katrinplommon (100 g)
  • salt och peppar
  • 1 dl mandel

Gör så här

  1. Tina kycklingen om den varit fryst. Dela kycklingen i 6-8 bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs kyckling med lök, vitlök och kryddor.
  2. Häll på buljong och katrinplommon. Låt puttra ca 30 min. Smaka av med salt och peppar. Skålla mandeln. Blanda ner mandeln i kycklingen.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept