Råbiff på oxfilé

Råbiff
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Råbiff på oxfilé

10 ingredienser

15 min

Råbiff lagas av skrapat nötkött och serveras rå. Gör som fransmännen och krydda med worchestershiresås och tabasco!

Ingredienser

portioner
  • 500 g malen oxfilé
  • 1 gul lök
  • 4 msk kapris
  • 8 droppar worcestersås
  • 3 droppar tabasco
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en skål och blanda den med oxfilé, kapris, salt, peppar och dijonsenap.
  2. Krydda med några stänk worchstershiresås och lite tabasco.
  3. Forma smeten till fyra biffar. Gör en liten grop i mitten av varje och placera en äggula i gropen.
  4. Ringla lite olivolja över tallriken och servera.