Smörrebröd med spätta

15 november 2007
4

Du behöver

  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 300 g spättafilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 äpple
  • 1 dl ättiksgurka
  • 1 gul lök
  • 2 msk kapris
  • 2 tsk curry
  • salt
  • peppar
  • 2 tsk socker
  • 1 msk dill
  • 1 msk persilja
  • 1 citron

Gör så här

  1. Smöra brödet. Putsa fisken och vänd den först i mjöl sedan ägg. Avslutningsvis vänds fisken i ströbröd. Stek på medelhög värme i rikligt med smör. Låt rinna av på papper. Skala äpplet och fintärna det. Hacka ättiksgurkan fint. Hacka den gula löken fint. Hacka kaprisen grovt. Hacka dill och persilja. Blanda majonnäs, äpple, gurka, gul lök, kapris, curry, salt, peppar, socker, dill, persilja och saften av citronen till remouladsåsen. Lägg på fisken på brödet, på med en klick remouladsås och garnera slutligen smörrebrödet med citron.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept