Scampisallad med äpple och paprika

Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök

Naturskyddsföreningens hemsida.


15 november 2007
4

Du behöver

  • 0,5 st gul paprika
  • 0,5 st röd paprika
  • 12 st skalade scampi
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • lite soja, gärna Kikkoman
  • saften från 1 limefrukt
  • salt och peppar
  • olika sorters sallat
  • 1 st stort äpple, t ex Gravenstein, skalat och finhackat
  • en liten bit ingefära, riven
  • ev 2 avocadofrukter

Gör så här

  1. Grilla paprikorna under grillelement. Dra av skalet och tärna köttet fint.
  2. Gnid scampin med vitlök och stek dem hastigt i en het panna med lite olivolja. Pressa över limesaften, häll på ett par droppar soja. Salta och peppra.
  3. Arrangera sallaten blandad med äpple, paprikatärningar och ingefära och lägg skaldjuren ovanpå. Skivad avocado under äppelsalladen gör rätten mer matig.
  4. Prova även gärna att byta ut scampin mot till exempel pilgrimsmusslor eller havskräftor.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept