Kräftströmming

Kräftströmming
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kräftströmming

5 ingredienser

Den här ”smala” strömmingsrätten kan serveras kall – gärna med öl, en liten nubbe och sprödrostat knäckebröd med gott smör. Till vardags äter vi den som en trevlig strömmingslåda med kokt mandelpotatis.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg strömming (eller 600 g filéer)
  • 1 msk salt
  • 1 msk dillfrö (eller motsvarande mängd krondill)
  • smör, till formen
  • 5 dl tomatjuice

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rensa fisken och ta bort ryggbenet. Klipp bort ryggfenan. Skölj strömmingen och låt den rinna av. Strö halva mängden salt och dillfrö eller dillkronor i en smord ugnssäker form.
  2. Rulla ihop strömmingarna med köttsidan ut. Lägg dem tätt intill varandra i formen. Slå på tomatjuice, strö över resten av saltet och dillfrö eller klipp några färska dillkronor över anrättningen.
  3. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen i ca 20 minuter.