Kräftströmming med dill

Kräftströmming
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kräftströmming med dill

6 ingredienser

En riktig svensk klassiker som alltid är lika god. Har man tillgång till färska dillkronor använder man naturligtvis dem i stället för dillfrön.

Ingredienser

portioner
  • ca 800 g strömmingsfilé
  • salt
  • 1 kruka färsk dill, hackad
  • 1,5 msk dillfrö
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Salta filéerna och rulla dem med köttsidan utåt. Ställ eller lägg rullarna i en ugnsform. Strö på dill och dillfrön.
  2. Blanda tomatpuré och vatten och slå över. Täck formen med folie och ställ den i ugnen 20-25 minuter.
  3. Servera den kall med kokt potatis och gärna knäckebröd.