Kräftstjärtar i löjromssås

Kräftstjärtar i löjromssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kräftstjärtar i löjromssås

11 ingredienser

Ett elegant festrecept!

Ingredienser

portioner
  • 500 g skalade jätteräkor
  • 4 tomater
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 zucchini
  • smör
  • 2 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk löjrom
  • 0,5 dl gräslök, finskuren

Till servering:

  • ristimbaler

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i tomaterna i 1 minut eller tills skalet spricker. Ta upp tomaterna med en gaffel och ta bort skalet. Skär tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset. Skär i små tärningar.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Skär zucchinin i mindre bitar. Hetta upp en stor stekpanna med smör och bryn räkorna lätt. Tillsätt zucchinin och fräs i någon minut. Tillsätt vitlök, tomater, grädde, salt och peppar. Låt sjuda utan lock i 5 minuter.
  3. Skär gräslöken smått. Vänd ner löjrommen precis före servering. Lägg upp på varma tallrikar och strö över gräslök.