Den här kräftsoppan är mustig med smak av tomat, saffran, grönsaker och vitlök. Servera den med rostade brödkrutonger. En hel kräfta som garnityr ser trevligt ut.
Skala kräftorna. Spar stjärtar och stora klor. Krossa skalet och koka det med vatten och vitt vin i 20-25 minuter. Du kan förenkla och ta färdig skaldjursfond. Låt kräftbuljongen stå och svalna. Då sjunker det vita "skummet" till bottnen och du kan hälla av det klara spadet. Om du tar kräftstjärtar i lag använder du lagen från burken.
Skölj och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken. Halvera fänkålsståndet, skär bort rotstocken och strimla den. Skär selleristjälkarna i strimlor. Dela tomaterna, gröp ut fröna och skär i strimlor.
Hetta upp oljan i en gryta som rymmer hela rätten. Häll i saffran, skivad vitlök och chilipeppar. Rör om och tillsätt paprika. Låt fräsa några minuter. Häll på buljongen. Låt sjuda i 13-14 minuter. Lägg i fänkål, selleri och tomat. Låt koka i ytterligare 3-4 minuter. Lägg i ärter. Koka upp. Dra från värmen och lägg i kräftstjärtar och klor. Krydda med salt och peppar.