Köttgryta med myskoxe, serveras med bakad pumpa

Köttgryta med myskoxe, serveras med bakad pumpa
Foto: TV4

Köttgryta med myskoxe, serveras med bakad pumpa

Av: Lars - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

4h

Mustig gryta med kött av myskoxe serveras med ugnsbakad pumpa och potatis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Köttgryta

  • 700-1 kg myskoxkött, från axlar eller nacke
  • 1 gul lök (stor)
  • 2-3 morötter
  • 50 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • peppar
  • 5-7 dl vatten
  • 2 dl grädde

Gateau de pommes terre

  • 0,5 kg potatis
  • olja (efter smak)
  • salt (efter smak)

Ugnsrostad pumpa

  • 1 pumpa
  • olja (efter smak)

Gör så här

Köttgryta

  1. Skär köttet i, inte alltför stora, kuber eller avlånga bitar.
  2. Skala och hacka morötter och lök.
  3. Bryn de hackade grönsakerna i smör i en kastrull under 5 minuter.
  4. Tillsätt köttet och krydda med salt och peppar.
  5. Häll över vatten och låt det hela sjuda i 3-4 timmar.
  6. Häll på mer vätska under kokningen om det behövs.
  7. Häll i grädden och låt det sjuda i några minuter.

Potatis

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala och skär potatisen i små bitar 4x4 cm och 4-5 mm tunna.
  3. Häll olja på och in i ugnen i 30-35 min.

Bakad pumpa

  1. Sätt ugnen 180 grader.
  2. Skär pumpan i små bitar, 4-5 cm långa och 1-1,5 cm tunna.
  3. Olja bitarna och sätt in i ugnen 30-35 min.