Köttgryta med apelsin

Köttgryta med apelsin
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttgryta med apelsin

13 ingredienser

En mustig gryta med nötkött och läcker smak av apelsin och oliver. Servera med kokt ris.

Ingredienser

portioner
  • 600 g högrev benfri
  • 120 g steklök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 apelsin
  • 20 svarta oliver
  • 4 dl köttbuljong
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 0,5 röd spansk peppar
  • smör, att steka i
  • 0,5 tsk torkad timjan

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar och skala löken. Bryn köttet och fräs löken i smör. Tillsätt de krossade tomaterna och buljongen. Krydda med timjan, chili, salt och peppar och låt grytan koka tills köttet känns mört. Det tar ungefär 1 timme.
  2. Hacka chilin fint. Riv skalet av halva apelsinen. Skala och filea apelsinen. Lägg i chili, rivet apelsinskal, apelsinfiléer och oliver i grytan strax före servering.