Köttfärssås med zucchinipasta

Köttfärssås med zucchinipasta
Foto: Ulrika Pousette
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Köttfärssås med zucchinipasta

16 ingredienser

25 min

Jag tycker att köttfärssås är något av det bästa man kan lägga i matlådan. Den är ofta godare dagen efter, och är så lätt att variera med olika tillbehör. / Ulrika

Receptet är från boken Kickstarta med Ulrikas matlådor, Bonnier fakta.

Ingredienser

portioner
  • 2 selleristjälkar
  • 0,5 morot
  • 1 tsk olivolja, att steka i
  • 250 g nötfärs
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 krm torkad basilika
  • 200 g krossade tomater
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk tomatpuré

Till servering

  • 1 zucchini
  • 125 g körsbärstomater, halverade
  • 1 dl parmesanost, grovriven
  • färsk basilika, att garnera med

Gör så här

  1. Strimla selleristjälkarna och skär moroten i små tärningar.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel. Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter. Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
  3. Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop utan lock i ca 10 minuter.
  4. Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
  5. Fördela zucchinin i två matlådor med lock. Häll ner köttfärssåsen. Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.