Köttfärssås med vitlöksfräst spenat

6 röster
60 min
4
Köttfärssås med vitlöksfräst spenat

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Umami.

Umami krydda Santa Maria
60 min
4

Du behöver

Bolognese

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkselleri
  • 1 morot
  • 2 msk Santa Maria Ekologisk Timjan
  • 2 msk Santa Maria Ekologisk Paprika
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 1 köttbuljongtärning
  • 800 g krossade tomater [2 burkar]
  • 3 dl vatten
  • 3 msk Santa Maria Japanese Natural Umami
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk Santa Maria Svartpeppar malen

Vitlöksfräst spenat

  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl bladspenat
  • salt
  • Santa Maria Tellicherry Black Pepper

Gör så här

  1. Bolognese
    Finhacka lök, vitlök och selleri. Riv moroten grovt.
  2. Hetta upp en stor stekpanna, eller gryta, och stek grönsakerna i olja på medelvärme tills de mjuknat. Tillsätt timjan, paprika, tomatpuré och stek under omrörning i ungefär 30 sekunder.
  3. Lägg i köttfärsen och stek tills den är helt genomstekt och fått färg.
  4. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater, vatten, umamikrydda, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda i 30-40 minuter.
  5. Vitlöksfräst spenat
    Skiva schalottenlöken tunt och finhacka vitlöken. Stek i olivolja tills löken mjuknat.
  6. Lägg i spenat, salta och peppra och ta bort stekpannan från värmen.
  7. Servera bolognesen med spenaten och nykokt pasta.
23 mars 2020