I samarbete med Santa Maria

Köttfärssås med vitlöksfräst spenat

0 röster
60 min
4
Köttfärssås med vitlöksfräst spenat

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Umami.

Umami krydda Santa Maria

En riktigt god bolognese, eller köttfärssås på ren svenska, är svårslaget! För extra rik och fyllig smak kryddas den här bolognesen med Japanese Natural Umami - den femte grundsmaken. Serveras med nykokt pasta och vitlöksfräst spenat.

Visa mer
60 min
4

Du behöver

Bolognese

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkselleri
  • 1 morot
  • 2 msk Santa Maria Ekologisk Timjan
  • 2 msk Santa Maria Ekologisk Paprika
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 1 köttbuljongtärning
  • 800 g krossade tomater [2 burkar]
  • 3 dl vatten
  • 3 msk Santa Maria Japanese Natural Umami
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk Santa Maria Svartpeppar malen

Vitlöksfräst spenat

  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl bladspenat
  • salt
  • Santa Maria Tellicherry Black Pepper
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Bolognese
    Finhacka lök, vitlök och selleri. Riv moroten grovt.
  2. Hetta upp en stor stekpanna, eller gryta, och stek grönsakerna i olja på medelvärme tills de mjuknat. Tillsätt timjan, paprika, tomatpuré och stek under omrörning i ungefär 30 sekunder.
  3. Lägg i köttfärsen och stek tills den är helt genomstekt och fått färg.
  4. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater, vatten, umamikrydda, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda i 30-40 minuter.
  5. Vitlöksfräst spenat
    Skiva schalottenlöken tunt och finhacka vitlöken. Stek i olivolja tills löken mjuknat.
  6. Lägg i spenat, salta och peppra och ta bort stekpannan från värmen.
  7. Servera bolognesen med spenaten och nykokt pasta.

Laddar fler recept...