• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Köttfärssås med vitlöksfräst spenat

Köttfärssås med vitlöksfräst spenat

6

7 steg att laga

17 ingredienser

60 min

En riktigt god bolognese, eller köttfärssås på ren svenska, är svårslaget! För extra rik och fyllig smak kryddas den här bolognesen med Japanese Natural Umami - den femte grundsmaken. Serveras med nykokt pasta och vitlöksfräst spenat.

Umami krydda Santa Maria

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Umami.

Ingredienser

portioner4 portioner

Bolognese

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkselleri
  • 1 morot
  • 2 msk Santa Maria Ekologisk Timjan
  • 2 msk Santa Maria Ekologisk Paprika
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g nötfärs
  • 1 köttbuljongtärning
  • 800 g krossade tomater [2 burkar]
  • 3 dl vatten
  • 3 msk Santa Maria Japanese Natural Umami
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk Santa Maria Svartpeppar malen

Vitlöksfräst spenat

  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl bladspenat
  • salt
  • Santa Maria Tellicherry Black Pepper

Gör så här

  1. Bolognese
    Finhacka lök, vitlök och selleri. Riv moroten grovt.
  2. Hetta upp en stor stekpanna, eller gryta, och stek grönsakerna i olja på medelvärme tills de mjuknat. Tillsätt timjan, paprika, tomatpuré och stek under omrörning i ungefär 30 sekunder.
  3. Lägg i köttfärsen och stek tills den är helt genomstekt och fått färg.
  4. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater, vatten, umamikrydda, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda i 30-40 minuter.
  5. Vitlöksfräst spenat
    Skiva schalottenlöken tunt och finhacka vitlöken. Stek i olivolja tills löken mjuknat.
  6. Lägg i spenat, salta och peppra och ta bort stekpannan från värmen.
  7. Servera bolognesen med spenaten och nykokt pasta.