Köttfärsfyllda pannkakor

Köttfärsfyllda pannkakor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttfärsfyllda pannkakor

18 ingredienser

Allt gott på en gång! Pannkaka, tacokryddor och köttfärssås. Praktiskt att göra i ordning och lägga i ugnssäker form. Lägg på den rivna osten och sedan är det bara att grädda färdigt i ugnen.

Ingredienser

portioner

Köttfärsfyllda pannkakor

  • 6 dl standardmjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk smör, smält
  • smör, att steka i
  • riven ost, till gratinering

Fyllning

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 0,5 förp taco kryddmix
  • 1 förp krossade tomater

Tzatziki

  • 0,5 l yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 1,5 tsk olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 1,5 tsk citron, pressad
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

Tzatziki

  1. Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den stå 1 timme så att vasslen rinner av. Riv gurkan grovt och blanda rivet med salt. Låt gurkan ligga i 5 minuter och sedan rinna av genom en trådsil. Blanda gurkmoset med yoghurten och smaksätt med pressad vitlök, eventuellt mera salt, peppar, pressad citron och olivolja. Ställ kallt till servering.

Pannkakor

  1. Knäck äggen och blanda i salt och 2 dl av mjölken. Häll i vetemjölet och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, lite i sänder. Smält 1 msk smör i stekpannan och häll ner i pannkaksmeten. Grädda pannkakorna i stekpanna.
  2. Hacka löken fint. Bryn köttfärsen och löken, krydda med tacomix och tillsätt de passerade tomaterna. Låt puttra i 10 minuter. Fyll varje pannkaka med 1 dl av fyllningen och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en gratängform, strö över riven ost och gratinera i 225 grader, ca 10 minuter tills osten smält och blivit gyllenbrun.