Köttfärs- och linspaj

viktväktarna Köttfärs- och linspaj
Foto: ViktVäktarna

Köttfärs- och linspaj

19 ingredienser

45 m

ww viktväktarna

En god paj funkar lika bra till festen som till matlådan. Testa denna goda variant med köttfärs- och linsfyllning där vi dessutom bytt ut mycket av mjölet i pajskalet mot proteinrika kikärter.​​

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

Tips! Vetemjölet går att byta ut mot mandelmjöl om du vill ha en glutenfri paj. SmartPointsvärdet blir detsamma.

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner

Pajskal

  • ca 400 g färdigkokta kikärtor
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 gul lök
  • 300 g nötfärs (10%)
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 morötter
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl riven ost (17%)

Servering

  • sallad
  • majs
  • körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa sköljda och avrunna kikärter med gaffel eller stavmixer. Blanda ner mjöl, olja och vatten till en smet. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och grädda ca 15 minuter.
  3. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hacka lök. Stek färs i olja, salta och peppra. Blanda ner lök och tomatpuré och låt steka med ett par minuter. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning och låt puttra en liten stund.
  5. Skala och riv morötter grovt. Blanda ner dem tillsammans med kokta linser i köttfärsröran. Tillsätt balsamvinäger. Smaka av.
  6. Lägg över färsröran i pajskalet och strö över ost. Gratinera i ca 10 minuter eller tills osten är gyllene.
  7. Blanda ihop sallad, majs och halverade tomater och servera till pajen.
TIPS!