Köttfärs- och linspaj

60 röster
45 m
4
45 m
4

Du behöver

Pajskal

  • ca 400 g färdigkokta kikärtor
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 gul lök
  • 300 g nötfärs 10 %
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 morötter
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl riven ost 17 %

Servering

  • sallad
  • majs
  • körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mosa sköljda och avrunna kikärter med gaffel eller stavmixer. Blanda ner mjöl, olja och vatten till en smet. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och grädda ca 15 minuter.
  3. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hacka lök. Stek färs i olja, salta och peppra. Blanda ner lök och tomatpuré och låt steka med ett par minuter. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning och låt puttra en liten stund.
  5. Skala och riv morötter grovt. Blanda ner dem tillsammans med kokta linser i köttfärsröran. Tillsätt balsamvinäger. Smaka av.
  6. Lägg över färsröran i pajskalet och strö över ost. Gratinera i ca 10 minuter eller tills osten är gyllene.
  7. Blanda ihop sallad, majs och halverade tomater och servera till pajen.
Tips!
ViktVäktarna  Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos

Fler tips från WW ViktVäktarna!

För fler smarta och goda recept klicka här!

11 maj 2018