Köttbullar i gräddig sås med pressad potatis

Köttbullar i gräddig sås med pressad potatis
Foto: Köket.se

Köttbullar i gräddig sås med pressad potatis

12 ingredienser

30 m

Små fina köttbullar som får puttra en stund i klassisk gräddig sås. Serveras med pressad potatis eller med Felix potatismos. En riktig vardagsklassiker som är lika god varje gång!

Felix tipsar!
Felix små delikatessköttbullar produkt

Felix tipsar!

FELIX fina små delikatessköttbullar tillagad av kött från svenska gårdar. En svensk klassiker!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g mjölig potatis
  • 1 msk smör
  • salt
  • 420 g Felix små delikatessköttbullar
  • smör, till stekning
  • 1 gul lök
  • 3 dl grädde
  • 1,5 msk kalvfond
  • 2 tsk kinesisk soja
  • peppar

Servering

  • persilja
  • Felix Skivad Saltgurka

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen tillsammans med en klick smör ner i en skål. Krydda med salt.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör och häll ner Felix köttbullar. Skala och hacka lök och tillsätt i stekpannan. Fräs tills löken mjuknat och blivit glansig.
  3. Slå över grädde, kalvfond och kinesisk soja över köttbullarna och löken. Rör om och låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.
  4. Servera med den pressade potatisen och eventuellt hackad persilja och skivad saltgurka.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Vegofärsbiffar och chilisås, krossad potatis och parmesankräm

Fler tips från Felix!

Fler tips och recept från Felix

Läs mer