Korvgryta med extra sting

4 röster
30 m
4
Korvgryta med extra sting
Foto: Arvid Nordquist
Sponsrat innehåll:

Ta fram det bästa och lyft smaken med TABASCO® Buffalo pepparsås.

Tabasco_produktbild_05
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Korvgryta

  • 1 gul lök
  • 600 g korv (gärna bratwurst)
  • smör (till stekning)
  • 0,5 msk torkad dragon
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 dl kalvbuljong (vatten + buljong eller fond)
  • 125 g gröna ärtor
  • majsstärkelse (för redning)
  • salt
  • peppar
  • 400 g pasta (gärna fusilli)
  • salladsmix
  • parmesanost

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skär korven i bitar.
  2. Värm en gryta med smör och fräs lök och korv. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Red av grytan så att den tjocknar något med hjälp av majsstärkelse utrört i vatten. Tillsätt ärterna ett par minuter före servering.
  4. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Vänd ner pastan i grytan och servera med sallad och parmesan.
3 mars 2020