Korvgryta med extra sting

Korvgryta med extra sting
Foto: Arvid Nordquist

Korvgryta med extra sting

15 ingredienser

30 m

Den här korvgrytan får extra smak och hetta från pepparsåsen. Vilket snabbt gör det till en favorit som gärna får serveras vilken dag som helst i veckan!

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco_produktbild_05

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Korvgryta

  • 1 gul lök
  • 600 g korv (gärna bratwurst)
  • smör (till stekning)
  • 0,5 msk torkad dragon
  • 1 msk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 dl kalvbuljong (vatten + buljong eller fond)
  • 125 g gröna ärtor
  • majsstärkelse (för redning)
  • salt
  • peppar
  • 400 g pasta (gärna fusilli)
  • salladsmix
  • parmesanost

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skär korven i bitar.
  2. Värm en gryta med smör och fräs lök och korv. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Red av grytan så att den tjocknar något med hjälp av majsstärkelse utrört i vatten. Tillsätt ärterna ett par minuter före servering.
  4. Koka pasta enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Vänd ner pastan i grytan och servera med sallad och parmesan.