De här vegetariska kåldolmarna är fyllda med korngryn och grönsaker. Gott med smulad fetaost över och couscous som blandats med örtdressing. Herbes de Provence är en klassisk fransk kryddblandning.
Fyllning: Skala och hacka lök, morot och rotselleri. Ansa, skölj och hacka purjolöken. Fräs hacket i smör, krydda med salt och peppar. Rör ihop korngryn och grönsaker.
Kåldolmar: Sätt ugnen på 225°. Doppa kålen hastigt i kokande vatten och skölj sedan i iskallt vatten. Vik ut bladen på ett bord och lägg på korngrynsblandningen. Rulla ihop grönsaksdolmarna och lägg i en ugnssäker form, med skarven nedåt. Grädda i ca 15 minuter. Smula över fetaost före servering.
Couscous: Koka upp grönsaksbuljongen och häll den över couscousgrynen. Låt stå under lock att svälla i 5 minuter. Blanda salt, peppar och vinäger till dressingen. Vispa ner olja och krydda med herbes de Provence. Blanda ner örtvinegrätten i couscousen och fluffa upp med en gaffel. Håll couscousen varm.