Koreanska kycklingspett med sesamdressad coleslaw

koket.se
Koreanska kycklingspett med sesamdressad coleslaw
Foto: Tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Koreanska kycklingspett med sesamdressad coleslaw

19 ingredienser

45 min

Grillade kycklingspett med koreanska smaker serverade tillsammans med en krispig och fräsch coleslaw i sesamdressing.

Tips! Det blir en stor sats av dressingen, det som blir över passar fint på en nudelsallad eller som spännande sås till grillat.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kycklingspett

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 msk koreansk soja (eller japansk)
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk ingefära, riven
  • svartpeppar, nymalen

sallad

  • 1 sommarkålhuvud
  • 1 morot
  • 4 salladslökar
  • 1 äpple, krispigt

dressing

  • 2 dl vita sesamfrön, hårt rostade (spara någon msk till dekoration)
  • 1 ägg
  • 3 dl neutral rapsolja
  • 3 msk koreansk soja (eller japansk)
  • 1 msk risvinäger
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk koreanska chiliflakes (gochugaru)

Gör så här

Kycklingspett

  1. Blanda samman alla ingredienserna till kycklingspetten förutom kycklingen till en marinad.
  2. Skär kycklingen i munsstora bitar och lägg i marinaden och låt marinera minst 20 minuter, gärna över natten om du hinner.
  3. Trä upp kycklingen på blötlagda träspett.

Coleslaw

  1. Strimla kål och morot. Skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar.
  2. Lägg sesamfrön i en cylinderformad bunke (spara några matskedar till dekoration). Kör med stavmixer till sesamfröna har blivit till ett grovt pulver.
  3. Tillsätt ägg, soja, risvinäger, honung, vitlök, olja samt chiliflakes. Mixa till en krämig och tjock dressing.
  4. Häll hälften av dressingen på de skurna grönsakerna och blanda väl.
  5. Grilla kycklingspetten tills kycklingen är helt genomstekt. Servera spetten med den sesamdressade salladen.