Koreansk yoghurtglass med smak av mango & kokos

Koreansk yoghurtglass med smak av mango & kokos
Foto: Tv4

Koreansk yoghurtglass med smak av mango & kokos

8 ingredienser

Krämig glass på yoghurt, mango och kokosgrädde. Det är ett riktigt enkelt glassrecept som inte kräver någon glassmaskin och som går snabbt att mixa ihop. Servera med kokosflingor och limezest så blir det ett riktigt friskt avslut på en festlig middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 mango, skuren i mindre bitar
  • 3 dl yoghurt
  • 0,5-1 dl florsocker
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 limefrukt, juice
  • 0,5 kruka färska myntablad

Garnering:

  • riven kokos
  • limefrukt, zest

Gör så här

  1. Mixa allt förutom mangon i en mixer, tillsätt mangon och mixa igen i ett par sekunder.
  2. Sätt in i frysen minst 1 timme.
  3. Ta fram en stund innan servering. Garnera med kokosflingor och limezest.