Koreansk street toast

POPULÄRT
koket.se
Koreansk street toast
Foto: Magnus Skoglöf
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Koreansk street toast

13 ingredienser

10 m

Under morgontimmarna på Seouls gator kan man köpa sådana här mackor till frukost. Inte konstigt att de är så populära för de är grymt goda. Här är min version av den oerhört populära koreanska street toasten. Supersmarrigt när som helst på dygnet! /Jennie

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor formfranska
  • smör, till stekning
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 2 ägg
  • 5 msk vitkål, riven
  • 2 msk morot, riven
  • 2 salladslökar
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 4 skivor lagrad ost (t ex grevé)
  • 2 skivor kokt skinka
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk ketchup

Gör så här

  1. Stek bröden gyllene i smör på båda sidor.
  2. Vispa upp äggen och blanda i 2 matskedar strimlad vitkål, riven morot samt skivad salladslök. Salta
  3. och peppra. Stek i två separata toast-stora »högar« i cirka 2 minuter. Vänd omeletten, lägg på osten
  4. och stek i ytterligare 2 minuter, eller tills omeletten är genomstekt. Lägg skinkan på osten.
  5. Värm bröden i stekpannan igen om de har svalnat. Lägg omeletterna på två av bröden, bred på
  6. majonnäs, strö på resterande strimlad vitkål och ringla ketchup överst. Toppa med de resterande två bröden och ät genast.