Koreansk steak sallad på grillad entrêcote

koket.se
Koreansk sallad med grillad entrêcote
Foto: Tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Koreansk steak sallad på grillad entrêcote

19 ingredienser

40 min

En matig och festlig sallad med marinerad och grillad entrêcote som har smaker från det koreanska köket. Bjud gärna på ett stort och djupt fat.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g entrecôte, i tjocka skivor
  • 5 msk koreansk soja (eller japansk soja)
  • 1,5 msk strösocker
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk neutral rapsolja
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 0,5 msk gochujang (eller 0,5 msk sambal oelek)
  • 1 msk honung
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 romansallad
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 250 g miniplommontomater
  • 30-40 g mâchesallad
  • 10 cm rättika
  • 3 msk sesamfrön, rostade
  • 1 dl pumpakärnor, rostade
  • 1 salladslök

Gör så här

  1. Blanda 3 msk soja, 1,5 msk strösocker, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 msk sesamolja samt svartpeppar.
  2. Lägg entrecôten i en plastpåse och häll i marinaden. Knyt ihop och massera köttet lite lätt så det täcks av marinad. Låt stå i rumstemperatur medan du förbereder dressingen och salladen.
  3. Rör samman 2 msk soja, 1 riven vitlöksklyfta, 1 msk sesamolja, 3 msk neutral rapsolja, citronjuice, gochujang samt honung till en dressing. Smaka av och se om det behövs mer soja.
  4. Skär romansallad i munsstora bitar. Skala, halvera och skiva rödlök i så tunna skivor som möjligt. Skala och halvera gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tärningar.
  5. Halvera tomaterna. Skala rättikan och skär tändstickstunna strimlor. Strimla salladslöken
  6. Torka av köttet och stek eller grilla det på hög värme. Låt vila i 5 minuter och skär i tunna skivor.
  7. Lägg alla grönsaker på ett stort fat, lägg köttet överst och ringla över dressingen. Strössla över sesamfrön och pumpafrön, servera genast!