Koreansk råbiff med majo

POPULÄRT
Koreansk råbiff med majo
Foto: Eva Hildén

Koreansk råbiff med majo

19 ingredienser

30 m

Den koreanska råbiffen kallas för Yukhoe och är betydligt mer smakrik än den svensk råbiffen. Hemligheten ligger i marinaden till köttet, men också i majonnäsen som du toppar hela härligheten med. Friterade glasnudlar blir pricken över i.

Ta fram det bästa med Kikkoman
kikkoman_produktbild_04_ny

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g nötytterfilé
  • 3 salladslökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 100 g glasnudlar
  • 2 päron (conference eller nashi)
  • 0,5 msk rostade sesamfrön (gärna chilirostade)
  • färsk koriander (till garnering)
  • matolja (till fritering)
  • salt

Marinad

  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 0,5 dl Kikkoman sojasås
  • 0,75 dl Kikkoman Poke
  • 0,75 msk TABASCO® Original pepparsås
  • 1 msk Kikkoman sushi-risvinäger

Sesam- och senapsmajo

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 msk Kikkoman sushi-risvinäger
  • 2 tsk rostade sesamfrön (gärna chilirostade)
  • 2 tsk colman's senapspulver

Gör så här

  1. Putsa köttet och strimla det sedan mycket fint med en vass kniv. Ansa, skölj och skiva salladslöken.

Marinad

  1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg i köttet och salladslöken. Rör ihop till en jämn blandning. Ställ i kylen och gör resten under tiden.

Senaps- och sesammajo

  1. Blanda majonnäs, sesamolja, sushi-risvinäger och sesamfrön i en skål. Sikta ner senapspulvret och rör runt.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt. Stek vitlöksskivorna knapriga i olja i en het stekpanna. Passa så att de inte blir brända. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.
  3. Hetta om rikligt med olja till 160 grader i en vid kastrull, eller använd en fritös. Fritera glasnudlarna till de blir vita och ”puffar upp”, det tar bara några sekunder. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt. Lägg på hushållspapper. Salta lätt.
  4. Dela, kärna ur och skär päronet i tunna skivor.
  5. Forma råbiffsblandningen till 4 biffar (med nytvättade händer) och lägg upp på tallrikar. Fördela päronskivorna och risnudlarna bredvid. Strö över rostad vitlök och sesamfrön. Garnera med koriander.