Konserverade tomater

Konserverade tomater
Foto: TV4

Ett enkelt sätt att konservera tomater i ugn, passa på när de är som godast! Var noga med att använda rena burkar och händer när du konserverar hemma. Låt dina konserverade tomater koka minst tre minuter innan du ska servera för att döda eventuella bakterier.

9 februari 2017

Du behöver

  • tomater
  • vitlök
  • basilika
  • salt och peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär tomaterna i bitar. Skiva vitlök.
  2. Lägg tomater, vitlök och basilika i en förslutningsbar glasburk. Salta, peppra och toppa med lite olivolja.
  3. Stoppa in burken i ugnen på 120 grader. När det börjar bubbla i burken vet du att det är färdigt.
  4. Förslut burken medan den fortfarande är varm. Förvara oöppnade burkar mörkt och svalt, och öppnade burkar i kylskåp.
Kommentera receptet

Fler goda recept