Kolja i krämig dill & räksås

Abba Kolja i dill o räksås
Foto: köket.se

Kolja i krämig dill & räksås

8 ingredienser

30 m

Bjud på vårens godaste - och enklaste fiskrätt med kolja! Låt Abba göra jobbet med den färdiga gratängsåsen "Middagsklart".

Abba Middagsklart räk & dillsås
Abba Middagsklart Räk & Dillsås 2022

Abba Middagsklart räk & dillsås

En mild och god gratängsås för ugnsbakad fisk, på crème fraiche, dill och räkbuljong.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 700 g koljafilé
  • ca 300 g frysta räkor, halvtinade
  • 1 Abba Middagsklart Räk & dillsås
  • 1-2 dl Västerbottensost
  • 1 dl svartkål
  • 1 knippe dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på ca 175 grader.
  2. Lägg i den tinade fisken i en ugnssäker form, strö runt räkorna, svartkålsbladen och toppa fisken med ost. Salta och peppra.
  3. Ringla över den krämiga gratängsåsen "Middagsklart" från Abba. Låt gratinera i ugn i cirka 30 minuter (eller tills innertemperaturen på fisken är ca 52 grader).
  4. Dekorera med dill och söta, ätbara penséer.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba laxbolognese

Abba tipsar!

Här hittar du fler tips på enkel vardagsmat med fisk.

Läs mer